31-10-2020

Nieuwe terrein Scouting Scherpenzeel krijgt vorm dankzij scouts!

Snoeien, zagen, knippen en graven. Afgelopen zaterdag zijn de scouts van Scouting Scherpenzeel e.o. druk bezig geweest met het kappen van verwoekerde begroeiing op hun nieuwe terrein aan de Breelaan.

Al de beplanting van het toekomstig Scouting terrein zoals braamstruiken, zaailingbomen, brandnetels en dergelijke moest verwijderd worden om ruimte te maken voor een nieuw clubhuis en speelterrein. In totaal waren er zo’n 21 leden aanwezig van de scouts (11 tot 15 jaar). Met z’n allen hebben ze ongeveer 230 vierkante meter grond gesnoeid.

Acties

Eerder had de vereniging het plan om in maart samen met vrijwilligers van NL Doet te gaan snoeien, maar deze actie kon helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Ook andere door Scouting Scherpenzeel opgezette acties omtrent de nieuwbouw moesten afgeblazen worden.

Het nieuwe clubhuis

In augustus 2017 heeft een gedeelte van Scouting Scherpenzeel e.o. haar vertrouwde plekje aan de Koepel moeten verlaten. Nu zit een deel (tijdelijk) gevestigd bij de boerderij aan de Nieuwstraat. Al snel had Scouting haar oog laten vallen op de grond rond de retentievijver aan de Breelaan, aansluitend aan het terrein van de Paddenburcht. De hoop is het clubhuis in gebruik te kunnen nemen in juni 2021 als het huurcontract voor de boerderij afloopt.