Scouting Scherpenzeel Biertje "de blonde Akela"

Het doel
Drinken voor duurzaamheid! Drink ons naar nul op de meter!

Scouting Scherpenzeel wil graag zonnepanelen op het clubhuis, help jij ons deze zonnepanelen bij elkaar te drinken?
Voor iedere six-pack die jij koopt gaat er 3 euro naar de vereniging. Dit is een eenmalige actie dus OP = OP! Er is een batch van 1000 liter bier gebrouwen worden, wat goed is voor ongeveer 2700 Blonde Akela's.

 

Het bier
Ieder jaar organiseert de Stam van Scouting Scherpenzeel een puzzelrit voor alle scoutinggroepen uit de regio. Al jarenlang wordt er voor deze activiteit een eigen bier gebrouwen: "De 1 na laatste". Ook deze Blonde Akela is volgens traditionele wijze naakt gebrouwen onder toeziend oog van brouwmeester Moesbergen. Het is een blond bier van 6,5% waar we wat sinaasappels en eikenhout aan toegevoegd hebben. Een echte allemansvriend, die het beste tot zijn recht komt bij een knisperend kampvuur.

De Blonde Akela is dus een subtiele doordrinker voor alle nachtvlinders en grootverbruikers.

Bier - spijs combinatie: Drink de Blonde Akela naast de favoriete kampvuur snack van iedere padvinder: "Engeltjes te paard!"
Een engeltje te paard is een blokje volvette kaas omwikkeld met een plakje ontbijtspek die op een stokje verwarmd zijn boven een houtvuurtje.

 

Akela
Een akela is een leider bij de welpen, een zogenaamde speltak (leeftijdsgroep) van de scouting in Nederland. Een akela staat aan het hoofd van de jongens- of meisjesafdeling van 7 t/m 11 jaar.

Het woord akela is ontleend aan een personage uit Het Junglebook van Rudyard Kipling dat bij de welpen het centrale thema vormt. In dit boek is Akela de naam van een wolf die een groep wolven aanvoert die het mensenkind Mowgli adopteren.

 

Bestellen
De Blonde Akela is onderaan deze pagina online te bestellen via onze webshop.

Na bestellen is de bestelling op zaterdagen tijdens opkomst tijden op te halen bij het clubhuis van Scouting Scherpenzeel (Breelaan 5).

Op 3 september begon het scoutingseizoen met een jaarlijkse barbecue. De Blonde Akela is tijdens deze barbecue officieel gelanceerd.

De Blonde Akela wordt niet los verkocht.
Geen 18 = geen Blonde Akela.
Drink met mate(n)

De kosten (€ 0,29) voor iDEAL zitten verwerkt in de prijs.

voor vragen kunt u een e-mail sturen aan: blondeakela@scoutingscherpenzeel.nl